dijous, 2 de desembre de 2010

III Premi Helena Jubany

Un relat que descobreix els secrets de Floquet de Neu ha estat el guanyador de la III edició del Premi Helena Jubany, que es va entregar el passat dijous, dia 2, en un acte a Can Palauet. El relat guanyador porta el títol de ‘Blanc’ i és obra del periodista de Sabadell Jordi Solé i Comas. EL jurat ha reconegut la seva “prosa fresca, fluida i suggeridora d’imatges” així com el seu “humor, ironia i tendresa” i la capacitat d’escriure a partir d’un fet real, un relat que capgira la història. Solé i Comas veurà publicat ‘Blanc’ a principis de març de l’any vinent, gràcies a l’editorial Tantàgora. D’altra banda, el recull “Historia natural i altres contes” ha estat el finalista per la seva capacitat creadora de personatges que fan avançar la narració amb traços calderians.

El Premi Helena Jubany està impulsat per la seva família per mantenir viu el record de la bibliotecària mataronina que va morir assassinada el 2001 a Sabadell. Es tracta d’un guardó únic per les seves característiques, ja que premia narracions curtes o reculls de contes escrits per a ser explicats. En les anteriors edicions, els guanyadors van ser ‘Compta Comptes’, de Joan Lluís Moreno Congost, i ‘El karma del carnisser’ de Xavier Cabús, que també han estat publicats per Tantàgora.

A l’acte d’entrega del premi hi van assistir un centenar de persones i hi van intervenir la directora de la biblioteca Pompeu Fabra, Sílvia Sebastián, Joan Jubany de l’Associació Cultural Helena Jubany, Núria Ribas com a presidenta de Jurat i Elvira Carrió, també membre del jurat, i que va llegir fragments de l’obra guanyadora. Més informació al web de l'associació Helena Jubany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada