dimecres, 24 d’abril del 2024

A Swim in a Pond in the Rain, de Georges Saunders (2022)

Durant els darrers vint anys, George Saunders ha estat impartint una classe sobre el conte rus als seus estudiants de MFA a la Universitat de Syracuse. A Swim in a Pond in the Rain, ens comparteix una versió d'aquesta classe, oferint part del que ell i els seus alumnes han descobert junts al llarg dels anys. Combinats amb històries curtes icòniques de Txékhov, Turgueniev, Tolstoi i Gògol, els set assajos d'aquest llibre estan destinats a qualsevol persona interessada en com funciona la ficció i per què és més rellevant que mai en aquests temps convulsos.

En la seva introducció, Saunders escriu: "Anem a introduir set models a escala del món construïts amb rigor, fets amb un propòsit específic que potser el nostre temps no avala completament, però que aquests escriptors van acceptar implícitament com a objectiu de l'art, és a dir. , per fer les grans preguntes, preguntes com: Com se suposa que hem de viure aquí? Què ens hem posat aquí per aconseguir? Què hem de valorar? Què és la veritat, de totes maneres, i com podríem reconèixer-la?" Aborda les històries de manera tècnica però accessible, i a través d'elles explica com funciona la narració; per què ens quedem immersos en una història i per què hi resistim; i les virtuts fonamentals que un escriptor ha de fomentar. El procés d'escriptura, ens recorda Saunders, és un ofici tècnic, però també una manera d'entrenar-se per veure el món amb una nova obertura i curiositat.

A Swim in a Pond in the Rain és una exploració profunda no només de com funciona l'escriptura, sinó de com funciona la mateixa ment mentre llegeix, i de com la lectura i l'escriptura d'històries fan possible una connexió genuïna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada